Toray: Flexokliché och Letterpress

Klichématerial för analog eller digital exponering där den enda processen består av en vattenskölj. Inga kemikalier eller andra processer. Förutom de miljömässiga fördelarna spar man också en hel del tid då en kliché är klar på ca halva tidsåtgången jämfört med andra koncept.

Toray's Torelief-sortimentet innehåller både Flexoklichéer och Letterpressplåt för tryck i höga upplagor med högsta kvalitet. I broschyren finns mer info om Torelief.
Torelief Letterpressplåtar är ett utmärkt alternativ till Miraclon och Rigilon som inte längre tillverkas.

NYHET: DF114HR3 en ny vattensköljd kliché med unika egenskaper. 
Kompatibel med de flesta CTP/CDI enheterna och med en klassledande processtid på ca 20 minuter inklusive exponering, UV-härdning, skölj och tork. Ingen de-tack behövs.
Klichématerialet har en mycket stabil punkt med exceptionell färgöverföring. Ytan gör också plåten mycket lätt att rengöra för återanvändning. Ytans egenskaper gör den mycket lämplig för tryck där fina detaljer såsom liten text eller tunna linjer ska reproduceras.


Mer om DF114HR här.


Toyobo: Flexoklichéer och Fotopolymerplåt för konsttryck

Från japanska Toyobo kommer ett komplett sortiment av flexo- och fotopolymerplåtar.
För Flexo finns Cosmolight, en vattensköljd kliche med högsta upplösning samt Flat Top Dot. Mer om Cosmolight i denna broschyr.


Printight är en serie Fotopolymerplåtar för Letterpress och innehåller bl.a de klassiska plåtarna KM73GT och KM73GR. De är lämpade till att framställa djuptrycksplåt för tryckning i koppartryckspress. Fotogravyr med polymerplåt ger bilder som kan jämföras med akvatintetsning eller fotoetsning. 

Underlag för att framställa djuptryck är positiv bild. Exempelvis utskrift med bläckstråleskrivare till reprofilm eller teckning med blyerts och tusch på matt ritfilm. Plåtarna kan även användas till kliché och då är underlaget negativ film.

Toyobos plåtar samt reprofilm för din skrivare kan du handla i vår Webshop!